Eesti Vabariik 100

Manifest kõigile Eestimaa rahvastele 24. veebruaril algas nii: „Eesti rahvas ei ole aastasadade jooksul kaotanud tungi iseseisvuse järele. Põlvest põlve on temas kestnud salajane lootus, et hoolimata pimedast orjaööst ja võõrast rahvaste vägivallavalitsusest veel kord Eestis aeg tuleb, mil „kõik piirud kahel otsal lausa löövad lõkendama“ ja et „kord Kalev koju jõuab oma lastel õnne tooma“.”

Korp! Sororitas Estoniae tähistas lõppeval nädalavahetusel Eesti Vabariigi 100 aasta juubelit. Reedel võtsid mitmed meie liikmed osa akadeemiliste organisatsioonide ballist Estonia kontserdisaalis. Balli perenaine oli ksv! Merilin Hoomatalo. Laupäeva varahommikul kogunesid estonicad nii Tallinnas kui Tartus, et võtta pidulikult vastu vabariigi sünnipäev. Peale kõnede kuulamist ja laulude laulmist suunduti nii Tallinnas kui ka Tartus konventidesse, kus ootas sünnipäevavääriline pidulaud.
Õhtu lõpetuseks võtsid korp! Sororitas Estoniae Tartu konvendi senior ksv! Getter Kallastu ja vil! Katrin Kallastu osa Eesti Vabariigi presidendi vastuvõtust Eesti Rahva Muuseumis.

Pildid: Raigo Pajula, Sten-Ander Ojakallas, ksv! Gea Roost ja ksv! Kristin Liiv.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.